Ponadczasowe wnętrze od pracowni INTO

Ponadczasowe wnętrze od pracowni INTO



Architekci z pracowni INTO, zaprojektowali ponadczasowe wnętrze z nowoczesnymi elementami, które łączy życie prywatne z zawodowym. Inspiracją okazały się brytyjskie wnętrza architekta Johna Pawsona. Cechują je prostota, wyraźna i czytelna idea estetyczna.

Inwestorzy to miłośnicy minimalistycznych rozwiązań. Głównym ich marzeniem  było wypracowanie cichej, subtelnej przestrzeni, która będzie stanowiła nienachalne tło dla ich codziennego życia. W tych wnętrzach o powierzchni 52m² spędzają sporo czasu, pracując trybie home office, więc taka założona stylistyka była dużo wcześniej dogłębnie przemyślana, aby finalny efekt pomagał w skupieniu podczas wykonywania obowiązków, wyciszał i nastrajał dobrą energią. Wytyczne  projektowe szły w kierunku zbilansowania prostoty i ponadczasowej, ale nowoczesnej stylistyki z drewnianymi akcentami, dodającymi ciepła do wnętrz.


Aranżacja salonu

Wnętrze pełne bieli

Zastosowana w projekcie biel nadaje wnętrzom lekkości, jednocześnie powiększa optycznie przestrzeń.  Kolor biały jest neutralny w odbiorze i stanowiący „ciche” tło, przez co pozwala na dostrzeganie w przestrzeni najważniejszych, założonych w projekcie elementów kompozycji. Za jego pomocą jesteśmy w stanie uwypuklić ważne akcenty we wnętrzach. Biel we wnętrzach wycisza i uspakaja odbiorców przestrzeni.

Aranżacja salonu

Jakie oświetlenie w mieszkaniu zastosowali architekci z pracowni INTO?

Wszystkie zabudowy meblowe stanowią indywidualne, nietypowe rozwiązania projektowe, które dopracowane i przemyślane zostały bardzo szczegółowo w oparciu o wytyczne od Inwestorów. W salonie i kuchni architekci z pracowni INTO wykorzystali niewielką kierunkową lampę wykonaną z aluminium lakierowanego, natomiast w łazience nad lustrem nowoczesny kinkiet przeznaczony do montażu na ścianie. Dzięki równomiernemu świeceniu taki kinkiet komfortowo oświetli twarz osoby stojącej przed lustrem.

Ponadczasowe wnętrze mieszkania - metryczka projektu wnętrza

Projekt: INTO
Lokalizacja: Poznań
Powierzchnia: 52 mkw
Zdjęcia: Fotobueno
Źródło: beinto.pl, AQForm

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!