XL Catlin w budynku Pegaz

XL Catlin w budynku Pegaz




W związku z dynamicznym rozwojem firmy XL Catlin, jej wrocławski zespół przeniósł się do nowego, przestronnego biura w budynku Pegaz, przy ul. Kazimierza Wielkiego. Nowe miejsce pracy, zajmujące trzecie i czwarte piętro, zostało zaprojektowane przez pracownię The Design Group.


xL Catlin
xL Catlin
XL Catlin

5060m² powierzchni biurowej obejmującej dwa piętra, dogodne położenie w centrum Wrocławia, ekologiczne rozwiązania, nowoczesny, funkcjonalny wystrój i wspólne przestrzenie do relaksu oraz spotkań – to wszystko według inwestora sprawia, że nowe biuro XL Catlin spełnia oczekiwania nowej generacji pracowników.


xL Catlin
XL Catlin
xL Catlin

Założeniem projektu było stworzenie nowoczesnej przestrzeni przyjaznej pracownikom. Kolorystyka oparta jest na mocnych kontrastach bieli i czerni wzbogaconej o fornir orzechowy, który nadaje wnętrzu elegancji. Charakterystyczne są skosy i linie pochyłe pojawiające się w wielu elementach projektowych. Wnętrze wzbogacone zostało o żywe kolory mebli oraz zielone ściany kontrastujące z monochromatycznością.


the design group
catlin, wroclaw

Biuro XL Catlin

Projekt wnętrz: The Design Group

Powierzchnia: 5060 m2

Realizacja: 2016

Lokalizacja: Wrocław,

Zdjęcia: materiały prasowe

 

Sprawdź także: Biuro Linklaters w Q22 


catlin, wroclaw
xL Catlin

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!

https://www.profvest.com

www.velotime.com.ua/product/comanche-tomahawk-comp-fs/

www.renesans-centr.kiev.ua/uslugi/lechenie-alkogolizma