Praca i odpoczynek w Kolektif House

Praca i odpoczynek w Kolektif House




Tureckie studio projektowe KONTRA zaproponowało innowacyjną aranżację biura, jako odpowiedź na nudne, tradycyjne wnętrza biurowe. Kolektif House Levent to biuro-dom, stworzony z myślą o pracy i wypoczynku.

 

Położony w Levent, jednym z najważniejszych centrów biznesowych w Stambule, Kolektif House znalazł swoje miejsce na terenie starej fabryki koronek i haftu, o łącznej powierzchni 2700 m2 (1200 m2 antresola).


biuro przyjazne dla pracownika
biuro przyjazne dla pracownika

W biurze zastosowano kombinację materiałów, takich jak stal, surowy beton, stara cegła, szkło i drewno. Pomieszczenia wyróżniają się przemysłowym stylem. Kontrastują one z ożywczymi grafikami, które pokryły część ścian wewnątrz i na dziedzińcu. Tworzą one zieloną, żywą i radosną przestrzeń biurową.


tureckie biuro
biuro i taras

Sale konferencyjne zaprojektowano z myślą o stworzeniu „zielonego biura”. Grafika inspirowana naturą sąsiaduje z naturalnymi materiałami wykorzystanymi do wystroju wnętrz. Żywe rośliny, miękkie poduchy do siedzenia zapewniają pracownikom wygodne i urokliwe warunki do pracy.


Kolektif House Turcja
Kolektif House Turcja
Kolektif House Turcja
Kolektif House Turcja

Jednym z wyróżniających się pomieszczeń jest duża sala z drewnianą, wielopoziomową konstrukcją do siedzenia. Siedziska pokryte poduszkami tworzą miejsca dla uczestników spotkań. Sala może być wykorzystywana do organizacji seminariów, przyjęć lub innych spotkań firmowych. Zwisająca zieleń i relaksująca muzyka w tle sprawiają, że pracownicy odpoczywają tutaj w wolnym czasie.


Kolektif House Turcja

W wielu miejscach biura stworzono przestrzenie ze skośnymi dachami, wprowadzając do wnętrza harmonię. Huśtawki i miękkie dywany podkreślają domowy charakter miejsca. Mechaniczne akcenty symbolizują i podkreślają siłę współpracy.


biuro przyjazne dla pracownika
Kolektif House Turcja
Kolektif House Turcja
Kolektif House Turcja

Pracownicy mają do dyspozycji bar i kawiarnię. W przerwach mogą grać w ping-pinga, słuchać muzyki i relaksować się na tarasie.


Kolektif House Turcja
Kolektif House Turcja

Biuro Kolektif House Levent

Projekt wnętrz: KONTRA

Powierzchnia całkowita projektu: 2700 m2

Realizacja: 2016/2017

Lokalizacja: Stambuł / Turcja 

Zdjęcia: Cemal Can Dinç/ KONTRA


Kolektif House Turcja

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!

заказ води борисполь

доставка питьевой воды киев

adulttorrent.org/search/Boys Halfway House