GE Customer Experience Center

GE Customer Experience Center



GE Customer Experience Center to przestrzeń wystawienniczo-konferencyjna na terenie GE Brilliant Factory w Bielsku-Białej. Ma ona służyć prezentacji produktów, dorobku i zakresu działań firmy GE w branży energetycznej oraz celom konferencyjno-szkoleniowym. Jest to jedna z czterech tego typu przestrzeni firmy GE na świecie.


Projekt został wykonany według oryginalnego autorskiego konceptu, który zwyciężył w zamkniętym konkursie organizowanym przez firmę GE.

Głównym założeniem przestrzeni wystawowej jest prezentacja produktów GE zgrupowanych w obszarach tematycznych (Industrial Area, Commercial Area, Application Area) i jednoczesne zapoznanie widza z dodatkowymi informacjami za pomocą instalacji multimedialnych. Poszczególne grupy produktów i dotyczące ich zagadnienia są prezentowane w obrębie przeznaczonych do tego "wysp" - aneksów ogólnej przestrzeni wystawienniczej. Każdy z obszarów wyposażony jest w media kiosk powiązany z rzutnikiem podsufitowym przenoszącym obraz na eliptyczne ścianki wykonane z półprzeźroczystych materiałów napinanych. Ściany te pełnią funkcję ekranów, na których wyświetlane są projekcje.

ge customer experience center w bielsku-białej
ge customer experience center w bielsku-białej
ge customer experience center w bielsku-białej
ge customer experience center w bielsku-białej
ge customer experience center w bielsku-białej

Ideą układu funkcjonalnego CXC jest przeprowadzenie gości poprzez część wystawienniczą do strefy rekreacyjnej, a następnie do pomieszczeń konferencyjnych.

Koncepcja estetyczna wnętrza bazuje na stworzeniu wrażenia jasnej, eterycznej i płynnej przestrzeni stanowiącej tło dla produktów oraz wydarzeń odbywających się na terenie CXC. Bazuje ona na efekcie zanurzenia użytkownika w odrealnionej, abstrakcyjnej przestrzeni, dzięki czemu ma się wrażenie unoszenia, czy przebywania w chmurze.

Efekt lekkości i płynności wnętrza uzyskano poprzez konsekwentne użycie koloru białego i jego spotęgowanie poprzez zastosowanie materiałów półprzezroczystych, obłych kształtów oraz zmiennego, rozproszonego oświetlenia. Wrażenie płynności podkreślone jest przez specjalnie zaprojektowane meble i podstawy pod eksponaty, obłe krawędzie ścian i słupów.

Granice przestrzeni showroomu złagodzone są za pomocą podświetlonych zasłon rozwieszonych wzdłuż ścian. W przestrzeni wypoczynkowej znajduje się bar kawowy oraz sofy o organicznych kształtach.


wnętrza sali konferencyjnej,
ge customer experience center w bielsku-białej
ge customer experience center w bielsku-białej
ge customer experience center w bielsku-białej
ge customer experience center w bielsku-białej

W zbliżony sposób potraktowane zostały sale konferencyjne, których jasny wystrój został uzupełniony poprzez krzesła tapicerowane w intensywnych kolorach.


ge customer experience center w bielsku-białej

Projekt wnętrz: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP/Krzysztof Zalewski, Adam Gil

Powierzchnia: 1000 m2

Realizacja: 2016

Zdjęcia: Tomasz Zakrzewski

Lokalizacja: Bielsko-Biała



nominacja Plebiscyt Polskie Wnetrze 2016

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!

LOANEARN mmgp

www.tokyozakka.com.ua/118-kremy-dlya-lica

здесь www.man-ms.com.ua