Tunel książek

Tunel książek



Okoliczny krajobraz oraz mosty znajdujące się w otoczeniu były inspiracją niecodziennej aranżacji księgarni zaprojektowanej przez studio XL-Muse

Tunel wykonany z półek na książki unosi się nad czarną podłogą, której zadaniem jest ewokowanie wody.

Aranżacja księgarni

Podłoga ewokuje wodę

U szczytu tunelu znajduje się zygzakowaty pas kryjący w sobie źródła światła. W momencie włączenia świateł odbija się on w podłodze i tworzy obraz lekko nieregularnej rzeki.

Równie pomysłowa jest czytelnia oraz specjalne pomieszczenie przeznaczone dla dzieci.

Czytelnia jest jakby opleciona organicznymi strukturami ciągnącymi się od podłogi, aż do sufitu.

Z kolei pokój dziecięcy to półki o kształcie różnych figur geometrycznych pomalowane w żywe kolory. Sufit pokoju ma formę rozgwieżdżonego nieba.

Źródło: XL-Muse
Fot: Shao Feng

Aranżacja księgarni

Odbicie sufitu jak rzeka

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!

Сashbery hyip

http://viagra-on.com