OSB i lustra

dodano: 28.10.2011r.


Celem rozbudowy było wprowadzenie dodatkowej kondygnacji, na której miała się znaleźć sypialnia i niewielkie studio oraz nowa łazienka, dzięki czemu niższa kondygnacja może w całości służyć jako część dzienna. Inspirując się ideą 'raumplan' rozwijaną w latach 20. XX wieku przez Adolfa Loosa  – projektowania ciągłej przestrzeni mieszkalnej, zamiast tradycyjnego, mało elastycznego podziału na kondygnacje – architekci ograniczyli do minimum ilość drzwi i ścian działowych we wnętrzu. Chcieli także, by wnętrze nawiązywało do najbliższego sąsiedztwa – publicznego basenu, który widać z okien. Stąd duża ilość  lustrzanych powierzchni, które mają stworzyć wrażenie niejednoznaczności podziału na zewnętrze i wnętrze.

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!