Wnętrze jak dżungla

dodano: 20.09.2011r.


Gąszcz paproci,begonii i filodendronów wypełnia wnętrze sklepu Replay w Barcelonie.Architekci z Vertical Garden Design zaprojektowali pomieszczenie zanurzone w  zieleni.Wertykalny ogród zajmuje 100 m² powierzchni sklepowej.Szyba wystawowa zestawiona jest z gęstą roślinnością,kontrastowymi materiałami i rzeźbami manekinów.Udrapowane pnącza przypominają krajobraz w pobliżu wodospadu.Zwoje roślinności tworzą organiczny wzór wokół skał.Sklep posiada również zewnętrzny wertykalny ogród schowany w patio.Poza południowozachodnią częścią,prawie w pełni osłonięty jest od słońca przez sąsiadujące budynki. Celem było zbudowanie kontrastującej z metalem biomorficznej  przestrzeni.

Foto: verticalgardendesign.com

Komentarze

Ilość komentarzy: 1

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz
Gamit 2012-03-17 00:25:56

Szanowna Pani,poprzedni komentarz zmcesziuałem tu bodaj o 16:30 (a nie 13:30 jak podaje strona). Dzwoniłem mniej więcej od 10 sprawdziłem najpierw czy lokal jest już czynny.Ostatecznie stolik udało się zarezerwować i obiad bardzo wszystkim smakował, ale co się poirytowałem to moje .Przy takim obłożeniu jakie w Państwa restauracji występuje, może trzeba by się zastanowić nad przyjęciem dodatkowej osoby hostessy odpowiedzialnej tylko za przyjmowanie gości i rozdysponowywanie rezerwacji.Pozdra

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!

https://eurobud.com.ua

www.maxformer.com

https://sledoc.com.ua